/, P4/Sortida al CRARC

Sortida al CRARC

El divendres 4 de maig de bon matí i amb la fresca els nens i nenes de P4 vàrem agafar el camí per anar a visitar el Centre de Recuperació d’amfibis i rèptils de Catalunya situat a Masquefa. Tot i que teníem previst passar-nos tot el dia per Masquefa i aprofitar l’excursió per a descobrir i gaudir de l’entorn, el cel i la previsió meteorològica va fer que canviéssim una mica els plans, limitant-nos només a la visita al CRARC i tornant a l’escola abans que ens caigués al damunt un bon xàfec.
El CRARC es dedica des de fa aproximadament dues dècades a la rehabilitació i investigació de la fauna, prioritàriament rèptils i amfibis autòctons, amb la finalitat de retornar-los al seu hàbitat natural.
Tot i així, vam poder veure que el centre també atén, en gran mesura, molts exemplars irrecuperables o pertanyents a espècies exòtiques que anteriorment havien estat animals domèstics, alguns d’ells procedents d’altres països i hàbitats i que per tant és impossible reintroduir-los als nostres ecosistemes propers. Així doncs, el centre a més a més, actua de regulador d’espècies invasores i també serveix de refugi d’aquests animals, si vols fins i tot en pots apadrinar un!
La visita ens va servir per poder aprendre moltes coses de les serps, les tortugues, les salamandres, els camaleons,... Els cuidadors del centre, ens varen explicar moltíssimes curiositats i característiques de cada espècie, i alguns fins i tot els vam poder tocar i donar menjar.

 

By | 2018-05-16T10:23:35+00:00 maig 16th, 2018|Infantil, P4|