//TENIM UN FORMIGUER!

TENIM UN FORMIGUER!

Ho heu llegit bé, tenim un formiguer a l’aula, voleu saber com ha anat tot? Doncs ho expliquem a continuació.

Avui, a tot l’alumnat del 5è ens ha arribat un paquet ben misteriós, estava ben embolicat i amb una etiqueta que hi deia: “Contiene animal vivo”.

Així que els nostres mestres ho han vist ens han reunit tots en una aula i ens han donat uns fulls per llegir, encara no sabíem de què es tractava fins que al llegir el títol del paper hem vist: “Instrucciones para la cría de Messor barbarus hormiga granívora”. Tot un conjunt de paraules estranyes però n’hem entès una: HORMIGA, i tots ens hem posat a preguntar si dins del paquet hi havia formigues. Els mestres ens han dit que seguíssim llegint i després hem fet unes quantes hipòtesis de què hi deuria haver dins el paquet, i voleu que us diguem un secret… ho hem encertat tot!

                    

       

A poc a poc han anat traient el que hi havia dins de la caixa i hem anat veien la sorra, les pedres, aliment líquid…; tot seguit ens han ensenyat el formiguer completament vuit i per últim un tub amb la formiga reina i unes quantes formiguetes més a dins.

   

Ràpidament ens hem acabat de llegir les instruccions i hem començat a muntar el formiguer entre tots:

  • Primer introduir l’arena dins del formiguer.

          

  • En segon lloc mullar-la una mica i fer-li un foradet per on puguin començar a fer el niu les formigues.

       

  • En tercer lloc, i amb molt de compte, traspassar les formigues del tub on venien a dins del terrari.

El resultat ara mateix és aquest.

Ara ens toca treballar en equip, tenir-ne cura i donar-los-hi aliment per tal que ens puguin acompanyar al llarg de tot el curs i així observar com fan les funcions bàsiques del éssers vius: nutrició, reproducció i relació. Estem molt intrigats i a la espera de veure com construeixen els caminets per tot el terrari.

 

By | 2019-12-03T15:29:30+00:00 desembre 3rd, 2019||