/, P3/Taller de paper a P3

Taller de paper a P3

El taller de paper és una seqüència d’activitats per descobrir el paper amb quasi tots els sentits: el tacte, l’oïda, la vista i fins i tot l’olfacte.

És una manera de conèixer el paper com a material de creació, actuant sobre ell i transformant-lo, i no únicament com a suport. Al llarg del Taller es posa de manifest de quantes maneres diferents es pot transformar aquest material alhora que es contribueix a desenvolupar les capacitats motrius dels nostres alumnes en permetre’ls practicar manipulacions periòdicament.

Focalitzem l’atenció en la varietat de sorolls, adaptem  la força a la duresa o fragilitat del paper, constatem els canvis de volum després de les transformacions, apreciem les noves formes resultants, la impossibilitat de tornar a l’estat inicial… ha estat una manera molt engrescadora de descobrir la matèria “paper”. Cada sessió, una diversió i un plaer!

En la primera sessió vam Esquinçar el paper amb els dits: sons divertits que imitem amb onomatopeies impossibles…

 

 

En la segona sessió vam rebregar el paper de seda: primer el vam bufar i el vam fer voleiar, el seu so era dolç i el tacte suau, es transformava fàcilment.

En la tercera classe vam fer boles: els canvis de volum més importants, com un quadrat tan gros es converteix en una bola tan petita?, la despleguem per assegurar-nos-en… i desprès vam dibuixar un camí que vam seguir amb els dits.

                    

Ens queda pendent fer  la quarta sessió, on plegarem el paper: la feina més precisa, marcar bé els plecs, escoltar el pas de l’ungla aixafant el plec…

En la cinquena sessió a Punxar / Perforar el paper: un dels sons més divertits i relaxants… només es sent pec, pec, pec... i el vol d’una mosca…

I en la última retallarem  paper: primeres pràctiques amb tires de paper…

Esperem que us hagi agradat. Ens veiem a la propera…

 

Les mestres de P3

By | 2019-12-10T11:25:26+00:00 desembre 10th, 2019|Infantil, P3|