Els i les alumnes  de 4t ja tenim la nostra ecoesfera a la classe, com ja sabeu  el dijous 30 de gener, vam anar d’excursió a la bassa per poder recollir l’aigua  necessària, també  i vam recollir molsa, pedres i microorganismes que necessitem per poder donar vida al nostra projecte.

El dia següent d’anar a la bassa vam muntar la ecoesfera, una  en cada classe, li vam posar una mica de substrat, l’aigua de la bassa, les pedres, la molsa i tots el microorganismes que hi havia dins de l’aigua.

Però encara ens falten més coses per tal de veure com funciona i s’autogestiona un ecosistema. En properes sessions agafarem mostres d’aigua i veurem els microorganismes que hi viuen i si augmenten o disminueix el nombre de microorganismes. També treballarem la temperatura de l’aigua i la proliferació d’algues dins de l’ecosistema.

Quina emoció continguda, tots tenim moltes ganes de veure que passa i com evoluciona la nostra ecoesfera. 

Cal explicar que els animals que hi viuen a dintre són microscopics i que necessitem un instrument , el  microscopi, per poder veure’ls, per això hem pensat afegir algun ésser viu més.  Per tant hem anat a buscar unes gambetes i uns cargols per poder veure com viuen dins del ecosistema.

I quina és la nostra sorpresa que creiem que una de les gambetes està plena d’ous i fins i tot sembla que els està expulsant. Estarem molt atents a qualsevol canvi o necessitat que pugui tenir !!

Us deixem un vídeo per tal que pugeu observar la gamba en moviment!!